2. toukokuuta 2011

Luonnonkosmetiikan meikkivoiteet testissä, osa 3/3

Testattu: Lavera Natural Liquid Foundation -meikkivoide

Laveran meikkivoide on koostumukseltaan Benecosia juoksevampi. Tosin Hauschan meikkivoiteen koostumus on lähes Laveran kaltainen, vaikkei Hauschan nimessä sanaa liquid olekaan. Laveran koostumus vaikuttaa melko yleispätevältä, siis sanoisin sen sopivan kaikille ihotyypeille.

Laveran tuote on ainoa kolmesta testatusta, joka on pakattu pumppupulloon. Kaikki kolme testattua tuotetta on pakattu muovisiin pakkauksiin, joita on vaikea tai mahdoton kierrättää Suomessa.

Voidepohjassa on arganiaöljyä ja kukkavoita (mitä se sitten mahtaakaan olla). Voide levittyy hyvin. Värisävyjä on saatavilla kolme. Tuotteella on NaTrue ja DBIH-sertifikaatit. Tuotteet valmistetaan luonnon raaka-aineista ilman synteettisiä väri-, tuoksu- tai säilöntäaineita.

Suosittelut? Mielestäni tämä oli kaikista kolmesta testatusta paras. Peittävyys, levittyvyys ja pysyvyys olivat hyvää luokkaa. Ei tullut sellainen olo, että joutuu tinkimään tuotteen ominaisuuksista sen takia, että haluaa luonnonkosmetiikkaa.

Luonnonkosmetiikan sertifiointi on kaamea viidakko. Merkkejä löytyy joka lähtöön. Jos nyt jonkin sertifikaatin purnukasta löytää, niin se lienee askel parempaan ja kauemmaksi maaöljyn ja parabeenien luota. Tietoa sertifioinnistä saa Pro luonnonkosmetiikka ry:n sivuilta http://www.luonnonkosmetiikka.fi/sertifioinnit/http://www.luonnonkosmetiikka.fi/sertifioinnit/.

Ei kommentteja: